tiistai 8. tammikuuta 2013

7.1. Hat Yai - Ko Muk


Herään aamulla junassa passin tarkastukseen. Perillä Hat Yai:n asemalla hermoilen vähän, koska pelkään, että juna lähtee enkä ehdi pois kyydistä. Jotenkin en muista siinä tilanteessa,  että tämä juna ei jatka Bankokiin ja kyseessä on pääteasema. Kerään kiireesti nyssäkkäni ja ryntään ulos asemalle, missä toutit hyökkäävät kimppuuni. Pakenen vessaan. Kun tulen pois vessasta, ystävällinen venäläinen hare krisha tulee kysymään, olenko muistanut ottaa kaikki matkatavarani junasta. ”Kyllä, luullakseni” vastaan. Hän kysyy saman kysymyksen kankealla englannilla pari kertaa uudestaan ja lopulta ehdottaa, että mahdollisesti elektroninen kirjani on ehkä unohtunut? Tosiaankin, olen hukannut Kindleni! Mies ojentaa sen minulle. Kiitän kovasti ja heppu häviää takaisin oranssiin laumaansa pikkuinen letti takaraivolla heiluen. Aivan mahdottoman ystävällistä porukkaa nämä venäläiset hare krishnat!

Kun astun ulos asemalta saan taas toutit kimppuuni ja minut muilutetaan johonkin matkatoimistoon. Tunnin päästä kuulemma olisi minibussi lähdössä Trangiin. Olen tarkkana enkä suostu 400 bathin hintaan vaan tarkistan oikean hinnan LP:stä ja ilmoitan, että en maksa yli 160 bathia. Palvelu loppuu siihen. Nappaan taksin kadulta ja ajan bussiasemalta, josta saan minibussi kyydin Trangiin 100 bathilla.

Olen ajatellut mennä Ko Kradanille, mutta Trangissa kun olen järjestämässä kyytiä, lyöttäydynkin yhteen saksalaisen Katherinen kanssa joka on menossa Ko Mukille. Olen periaatteessa päättänyt olla menemättä Ko Mukille, koska en halua pilata vanhoja muistojani. Mahdollisuus jakaa huone ja säästää rahaa on kuitenkin liian houkutteleva. Trangista siis edelleen minibussilla siihen samaan magroven ympäröimään pieneen satamaan kuin 15 vuotta sitten, ja edelleen veneellä Farang Beachille. Nyt rannalla vain on monta kertaa enemmän bungaloweja kuin silloin. Kun olin täällä viimeksi oli majoituskapasiteetti yhteensä neljä bambumajaa. Samassa kohdassa on nyt yli 300 bungalowia. Saari on silti edelleen upea paratiisi, ja paljon isompi kuin muistin. Catherinen varaama majoitus tosin on toisella puolella saarta, missä ranta ei ole yhtä hyvä, mutta jo samana iltana buukkaan yhden noista 300 bungalowista meille huomiseksi.

(Kuljetus Trangista Ko Mukille 350 b, annos pad thai nuudeleita trangissa 35 b, ruoka turistiravintolassa Ko Mukilla 270 b, taksi saaren halki 50 b)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti