maanantai 21. tammikuuta 2013

21.1. Tarutao - Hat Yai - Malesia


Tänään alkaa pitkällinen ja mutkallinen paluu kotiin. Vielä aamiaispöydässä Maximo yrittää parhaansa mukaan vakuuttaa minua siitä, että kotiin palaaminen on huono idea. ”Don’t go back. Come with me to Uruguay!” hän sanoo. Siellä olisi kuulemma 600 kilometriä tyhjää hiekkarantaa.  Oscaria naurattaa. Mutta pitää laittaa mietintään tuo Uruguay. Sitä ennen pitänee mennä espanjan kurssille… Nyt kuitenkin Suomeen. Hampaastani on taas irronnut palanen ja paikkautan sen ehkä mieluiten kotimaassa, vaikka luotto ainakaan Oralin palveluihin ei ole kovin korkealla.

Kun teemme check out:ia kysyy oscar managerilta ”Where is the horny Italian! I would like to say good bye to him.” ”He is probably running after some female monkey” naureskelee manageri. Italiaano on kuulemma jo kolmentoista vuoden ajan palannut tänne joka talvi metsästämään turistityttöjä. Jos siis joskus matkustatte Ko Tarutaolle niin muistakaa varoa himokasta italialaissetää…

Lähdemme lautalla Pak Baraan. Se kulkee lähes yhtä lujaa kuin speed boat, mutta hinta on todennäköisesti paljon halvempi. Olen maksanut lipun jo etukäteen. Istun lautan katolla ihailemassa Tarutaon metsän peittämää silhuettia. Näen matkalla neljä jättimäistä meduusaa vedessä. Ovat mitä ilmeisemmin hyvin yleisiä täällä. Jos kämmenen kokoinen meduusakin polttaa todella kipeästi, en todellakaan halua tutustua noihin jätteihin lähempää.

Satamassa sanomme tunteelliset hyvästit Maximolle ja kiirehdimme oman oppaamme perään. Odottelen minibussiani matkatoimistossa ja hyvästelen myös Oscarin, joka lähtee pohjoiseen Ko Mukille. Kun minun minibussini vihdoin saapuu on vuorossa iloinen jälleennäkeminen: Maximohan se siellä istuu täyteen ahdetussa autossa. Hän antaa minulle paikkansa ja haluaa istua vieressäni lattialla. Jossain vaiheessa hänelle sentään löytyy paikka pussin etupenkiltä. Nyt minun latinokiintiö alkaa olla jo täynnä!?

Hat Yay:ssa samaa matkaa tullut kaveri kysyy, mistä olen kotoisin. Hänkin on suomalainen ja kuulemma minä näytän selvästi suomalaiselta. No, tämä Timo tällä kertaa onnistui huijaamaan minua ihan täysin – luulin miestä ruotsalaiseksi. Johtuisiko kauluspaidasta? Timo jää yöksi Hat Yai:hin mutta minä jatkan illalla yöbussilla Kuala Lumpuriin. Aikaa on kuitenkin yli neljä tuntia. Käymme jollain pikkukujalla syömässä nuudelikeittoa (40 bath), jälkiruuaksi vesimelonia, friteerattuja banaaneja ja miniananaksia. Harhailemme ympäri ei-niin-viehättävää keskustaa ja käymme tutkailemassa kiinalaista buddhalaista temppeliä. Siellä on rentomeininki: temppelin sisään on pysäköity auton, ja alttarin edessä makailee kulkukoiria.

Päätämme jatkaa vielä seuraavallekin temppelille, kun se kartan mukaan näyttäsi olevan ihan lähellä. Välillä pysähdymme sievään pieneen coffee shopiin juomaan jääkahvin ja vihreän jääteen (maidolla, kermavaahdolla sekä vihreällä siirapilla tuunattuna!). Kävelemme hyvän matkaa ja kun tutkin uudelleen karttaa, huomaan merkinnän This map is not in scale. Jaaha, taas tuli tehtyä tämä sama virhe… Thaimaan buddhalainen temppeli kuitenkin vihdoin löytyy. Se on kaunis, paljon kauniimpi kuin kiinalainen temppeli. Värillisistä peilin paloista tehdyt mosaiikit ja kullatut koristeet kimaltelevat. Oranssiin pukeutunut munkki soittaa kumeasti suurta kelloa. Temppeli alue on suuri ja alueen perällä vietetään hautajaisia. Ihmiset syövät ateriaa arkun äärellä.  Peräälä on myös munkkien asuntola, jonka parvekkeilla roikkuu rivissä oransseja kaapuja kuivumassa. Tämänkin temppelin piha on täynnä koiria, kissoja ja kanoja pikku tipuineen. En ole ottanut kameraa mukaan koska kävelimme. Timo lupaa lähettä omat kuvansa minulle.

Puoli seitsemältä nousen suureen ilmastoituun bussiin. Rajan ylitys on klo yhdeksän ja sen jälkeen nappaan nukahtamislääkkeen, mistä johtuen nukun tukevasti välillä heräilemättä.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti