tiistai 15. tammikuuta 2013

13.1. Ko Lipe - Ko Adang


Teen aamun hommia rantabaarissa. Sitten Katrin käy hankkimassa meille taksiveneen ja ajelemme 10 minuutin matkan Ko Adangille (50 b). Kysymme bungalowia Tarutaon luonnonpuiston toimistosta  ja sellainen järjestyy. Mökki on yksi parhaista mitä minulla on tällä matkalla ollut, aivan uusi, ja hinta on vain 600 bathia eli 16 euroa! Paikka on todella rauhallinen vaikka Ko Lipe on aivan lähellä. Hiekka on karkeampaa kuin Lipellä, mutta valkoista, ja ranta on lähes tyhjä ja luonnontilassa. Kävelemme rannan päästä päähän ja pulahdamme välillä uimaan. Virtaus on hurjan voimakas, eikä kovin syvälle uskalla mennä. Kun vettä on vyötäröön asti on vaikea edes pysyä pystyssä. Kun uin niin lujaa kuin pystyn, onnistun pysymään lähes paikallani.

Rannasta tulee mieleen Hiidenmaa. Johtuu varmaan siitä, että maasto on kuivaa ja puut ovat jotain mäntyä muistuttavaa lajia. Hiekka on karkeaa ja jyväset muistuttavat lasia. Lieneekö kvartsia? Täällä asuu maakoloissa liskoja. Mahtanevatko olla monitor lizard:eja. Minä ja Katrin pidämme molemmat paikasta hyvin paljon, ja päätämme jäädä tänne joksikin aikaa.

Ruoka on rannan ainoassa ravintolassa kohtuullisen hintaista. Yhdessä rannan puista on jotain marjoja ja se kuhisee pimeällä lentäviä koiria, jotka tulevat puuhun herkuttelemaan. 

*****
Olen muuttunut kuparin ruskeaksi. En edes tiennyt, että voin ruskettua näin hyvin. Enkä ole polttanut itseäni kertaakaan, vaikka en alkuviikkojen jälkeen ole juuri käyttänyt aurinkorasvaa. pidän vain huolen siitä, että en vetelehdi auringossa. Snorklatessa olen käyttänyt paitaa ja housuja.

****
Adangilla ei ole internettiä. Sähköäkin on vain iltaisin. Päivitän blogia kun satun käymään Ko Lipellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti