keskiviikko 16. tammikuuta 2013

16.1. Ko Adang


Aamulla patikoimme läheisen harjanteen huipulle Oscarin kanssa. Jostain syystä lähden sandaaleissa, vaikka olen raahannut koko matkan ajan mukana trekkikenkiä juuri tällaista patikointia varten. Sandaalit ovat kaikkea muuta kuin hyvät kiipeilykengät. Rinne on jyrkkä ja kivikkoinen. Aurinkokin porottaa jo vaikka on vasta aamu, mutta onneksi sentään tuulee.

Takerrun bambuihin pysyäkseni pystyssä sandaalinläpsyköillä. Matka ei kuitenkaan ole kovin pitkä ja näköala ylhäältä on upea. Meri häviää siniseen usvaan kaukana horisontissa. Adangia ympäröivän merenpohjan hiekka ja korallit luovat saaren ympärille turkoosin pitsireunuksen. Long tail boatit kelluvat rannassa kuin pienet kipot. 

Alas laskeutuminen on vielä ylös kiipeämistäkin hankalampaa. Tulen alas kaikessa rauhassa hiljaksiin ja selviä ilman liukasteluja. Jonkun verran voimia kiipeäminen kuitenkin verotti ja olen aika väsähtänyt. Ripustan Lipeltä ostamani riippumaton rannan casuarina puihin. Siinä on hyvä torkkua päivän kuumimman hetken yli, kun aallot kohisevat rantaan ja merituuli keinuttaa mukavasti. Välillä käyn uiskentelemassa vuorovesivirrassa ja löhöilen hetken lämpimällä rantahiekalla. Lähellä kolme ruotsalaistyttöä ottaa aurinkoa yläosattomissa. Päätän myös heittäytyä naturalistiksi ja nappaan bikinien yläosan pois. Ihan hetkeksi vain – vitivalkoinen nahka ei kestä aurinkoa kovin montaa minuuttia. Sitten ryhdistäydyn ja siirryn läppärin kanssa riippumattoon väkertämään julkaisusarja-kurssin harjoitustyötä.

Käymme illallispöydässä Oscarin kanssa pitkällisen ja hyvin insinöörimäisen keskustelun erilaisista matkustushärveleistä, kuten onko Leatherman parempi kuin linkkuveitsi, tai myrskysytytin parempi kuin vedenkestävät tulitikut. Tämä on jatkoa jo aikaisemmille keskusteluille siitä, onko Kindle, iPad vai kannettava paras matkakumppani. Katrin, joka on matkustanut meistä eniten, ihmettelee huulipyöreänä, että miten hän onkaan tullut toimeen ihan ilman kaikkia mainittuja vimpaimia. Illalla mökillä hän naureskellen kaivaa esiin ainoan sähkökäyttöisen härvelinsä: sähköhammasharjan! Katrinilla on mukana myös kaksi eri frotee pyyhettä. Siitä huolimatta hänen laukkunsa painaa vain 16 kiloa. Minun on syytä tutkia varustelistaani kriittisellä otteella ennen seuraava reissua. Mutta sähköhammasharjaa  en ihan varmasti ota mukaan listalle.

****
Naapurimökin takaseinällä asuu mega-gekko. Satumme näkemään kun se tappelee ärhäkkäästi toisen hiukan pienemmän mega-gekon kanssa. Hävinnyt pienempi gekko hyppää pakoon päistikkaa alas katolta. Ei  ole elämä helppoa mega-gekkonakaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti