tiistai 8. tammikuuta 2013

6.1. Kuala Lumpur


Säädän aamupäivän junalippujen kanssa rautatieasemalla ja teen hiukan hommia koneella. Kävelen myös katsomaan BackHome:n lähellä olevia moskeijoita. Ihan kauheasti ei huvita ympäriinsä kävellä, sen verran on kuuma päivä. Iltapäivällä kävelen Oscarin ja Alberton kanssa Petronas Towerille. Liput ylös huipulle on kuitenkin loppuunmyyty tältä päivältä. Niitä pitäisi olla jonottamassa kuulemma heti aamusta. Tyydymme harhailemaan pohjakerroksen valtaisassa ostoskeskuksessa ja vieressä olevassa puistossa, jota pilvenpiirtäjät ympäröivät. Sitten hyvästelen pojat ja lähden omille teilleni. Kipitän pitkin skybridgeä, ilmastoitua katujen yläpuolelle rakennettua jalkakäytävää, sitten halki valtaisien ostoskeskusten ja vielä hiukan vaatimattomampien kortteleiden takaisin Chinatowniin. Länsimaalaisesta pintakiillosta huolimatta KL on hyvin perinteinen aasialainen suurkaupunki ja eri kulttuurien sekamelska. Olen viihtynyt täällä hyvin.

Käyn hakemassa laukut hostellilta ja suuntaan asemalle. Tällä kertaa taksikuski ei ole mikään idiootti vaan hyvin miellyttävä intialainen vanha herra, joka puhuu erinomaista englantia ja kovasti varoittelee minua erilaisista turisteja uhkaavista vaaroista thaimaassa.

Juna ei ole mikään luksusversio, makuuvaunuosastossa ei ole hyttejä vaan sängyt ovat pötkossä käytävän varrella. Mutta sängyissä on kuitenkin kaikissa puhtaat lakanat, suljettavat verhot ja ilmastointi toimii vähän liiankin hyvin. Vaunu on täynnä vanhoja kiinalaisia setiä ja ystävällisiä venäläisiä hare krishnoja oransseissa pussihousuissaan, pieni tupsu keskellä päätä.

****
En ole ihan vakuuttunut ilmastoinnin autuudesta. Paitsi että saan siitä flunssan niin arvostaisin enemmän raitista ilmaa. Usein tuntuu, että ilma ei vaihdu lainkaan.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti