sunnuntai 13. tammikuuta 2013

12.1. Ko Lipe


Lähden snorklausmatkalle luonnonsuojelualueelle. Ensimmäisissä snorklauspaikoissa on paljon veneitä ja aasialaisia turisteja. Venepojat heittävät surutta ankkurin pohjaan. Tähtäävät sentään hiekalle. Aasialaiset roikkuvat pelastusliiveihin pukeutuneena kaikki samassa pelastusrenkaassa, kirkuvat ja kikattavat. Joillain on jopa huntu päässä snorklatessakin. Onneksi snorklatessa koko hulina jää pinnan yläpuolelle ja veden alla saa olla rauhassa.  

Iltapäivällä syömme lounasta ihanalla valkoisella hiekkarannalla Ko Dongilla. Viidakko alkaa heti rannasta. Vedessä on kymmenen metrin päässä rannasta korallia ja kaloja. Apinat tulevat vohkimaan ruokaa.

Snorkkelin putki vuotaa. Saan siitä inspiraation kokeilla snorklaamista ilman ja vapaasukellusta. Räpylöillä pääsee nopeasti yllättävän syvälle, jopa näinkin uimataidoton henkilö kuin minä. Korallin sisällä kasvavat jättimäiset simpukat napsahtavat kiinni kun lähestyn.  Kalat tulevat epäluuloisina tarkastelemaan minua lähempää. Vesi on kirkasta ja auringon valo läikkyy pohjan valkoisessa hiekassa. Laskuveden aikaan makoilemme vielä yhdellä toisella pikku hiekkarannalla Ko Rokroylla (tai Koh Lok.oy tai Koh Lugoi, thailla tuntuu olevan loputon määrä erilaisia englannoksia).

Illalla istumme viihtyisässä Tattoo Barissa. Ihan mukavaa tällainenkin turistimeininki välillä. Ko Lipellä on suomalaisiakin vaikka kuinka paljon. Loppuillasta syömme vielä halvassa pikku kuppilassa syrjemmällä, missä ruuat ovat 60 - 80 bathia / 1,6 – 2 euroa. Paikka on vaatimaton mutta ruoka yhtä hyvää kuin muuallakin, vaikka täällä curryt ovatkin vähän liiankin mietoja (turisti ruokaa). Jos joku ei vielä ole maistanut tulisia thaimaalaisia salaatteja tai pad thaita niin kannattaa ehdottomasti kokeilla. Vihreä papaijasalaatti on taas todella herkullista täälläkin.

Yöllä säikähdän vessassa oveen liimautunutta suurta keltaista sammakkoa, jolla on valtavat mustat silmät. Se kapuaa liimanäpeillään suoraan ylös oven pintaa pitkin.

Tuuletin ei toimi. Yöllä on niin kuuma että siirryn parvekkeelle nukkumaan. Mereltä tulee pieni tuulenvire, joka vilvoittaa riittävästi. Onneksi näin lähellä rantaa ei ole hyttysiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti