lauantai 26. tammikuuta 2013

24.-25.1. Manila - Helsinki


Nyt on aika avata ovi Narniaan, jossa paha lumikunigatar hallitsee ja maan peittää ikuinen pimeys ja kylmyys. Muutamassa viikossa muutun taas takaisin toimisto olmiksi… Uh.

Olen kentällä enemmän kuin aikaisin. Onneksi on läppäri seurana. Myös Guanzhoun kentällä joudun odottelemaan kahdeksan tuntia. Sitten yölento ja vielä lisää odottelua Amsterdamin kentällä. Tämän rumban jälkeen alan ollakin jo ihan valmis kotiutumaan. Helsinki-Vantaalla kuiva sisäilma tuntuu siltä kuin olisin lyönyt nenäni johonkin. Iho muuttuu jo samana päivänä kuivaksi kuin pergamentti ja flunssan taisin saada jo lentokoneen ilmastoinnista. Onneksi sisko on tullut vastaan kentälle talvitakin kanssa. Ja keramiikkakipotkin säilyivät koko matkan ehjänä.

Kaikista alkumatkan hankaluuksista huolimatta reissuun mahtui paljon hyviä hetkiä. Ja kaksikuukautta tuntui paljon pidemmältä ajalta kuin jos saman ajan olisi viettänyt. Tosin siinä ajassa ehdinkin koluta melkoisen määrän saaria ja matkustaa paljon pidemmälle kuin alun perin suunnittelin. Thaimaa on edelleen suosikkejani, siellä oli yksinkertaisesti ihanaa. Filippiineillä parhaita hetkiä olivat illat Coral Cayssä ja JJ:ssä hyvässä porukassa, Bantanayan rauhallinen saari ja  Manilan söötit antiikkiliikkeet. Taifuunikin oli omalla tavallaan kiinnostava kokemus. Singaporessa voisi kuvitella jopa asuvansa. Mutta ainoa paikka planeetalla jonne haluaisin palata uudestaan lomailemaan on edelleen Thaimaan saaristo. Voisin viettää siellä pari kuukautta lisää, vaikka heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti