keskiviikko 16. tammikuuta 2013

15.1. Ko Adang / Ko Bitsi (Ko Lek)

Haluaisin jatkaa vielä mökin varausta, mutta seuraava viikonloppu on jo täyteen buukattu. No, pitänee sitten tyytyä huoneeseen longhouse:ssa. Neljän hengen huone maksaa 400 bathia. Jos olisi kasassa neljä henkeä, hinta olisi 2,7 euroa per henki per yö. Kahden hengen teltan saa vuokrata hintaan 250 bathia. Telttailemaan voi lähteä jollekin muullekin rannalle. Se voisi olla hyvä vaihtoehto myös. Tai sitten siirryn Ko Tarutao:lle.

Olemme eilisen taksivenekuskin kanssa sopineet, että hän toimii kuskinamme tänään (1500 bath eli 13,5 euroa per nenä, emme tinkineet). Vuokraamme luonnonpuistosta snorkkelit (50 bath). Ajamme pohjoiseen reippaassa aallokossa pienelle autiolle saarelle, Ko Bitsi:lle. Siellä on täysin tyhjä hiekkaranta, ja valkoinen hiekka on ihanan pehmeää puuteria. Rannan toisessa reunassa on korallia ja snorklaamme jonkin aikaa aallokossa. Koralli ei ole erityisen upeaa, mutta kalaa on, myös hiukan isompia värikkäitä eväkkäitä. Näen valkoisia suurisilmäisiä kaloja, keltareunaisia kiekonmuotoisia kaloja, ison lehtikalan näköisiä kaloja, kaloja joilla on päässä suuri sininen kolmio, punamustia kaloja, pikkukala parvia, yhden mureenan… Pitää katsoa googlella myöhemmin mitä ne kaikki olivat. Piikkihirviöitä on täällä hiukan vähemmän kuin edellisellä snorklausreissulla.

Onnistun saamaan osuman huuleeni reippaan kokoisesta meduusasta. Kirvelee ilkeästi ja lopetan snorklaamisen siihen. Onneksi minulla on snorklatessa päällä paita, housut, lakki ja kengät, joten otus ei onnistu polttamaan nahkaani muualta. Katrin ja Oscarkin ovat snorklanneet tarpeeksi. Oscar on saanut hienoja kuvia vedenkestävällä kamerallaan.

Syömme rannalla puiden varjossa hedelmiä, keksejä ja pähkinöitä. Silloin rannalle ilmestyy toinenkin vene. Voi höh, tämä ei ole enää meidän ikioma rantamme, vaikka vene jääkin rannan toiseen laitaan. Jäämme silti rannalle, vaikka alkuperäinen suunnitelma oli kiertää Ko Adang. Tämä on hienoin paikka koko reissullani, eikä minulla ole kiirettä minnekään. Täydellinen ranta – planeetalla tuskin on jäljellä montaakaan vastaavaa rantaa jolla ei ole asutusta. Olemme sitkeitä ja lopulta toinen vene lähtee pois. Meduusan polttamaan vaan koskee koko päivän.

Istun rantavedessä läträämässä. Hienon hiekan ja veden seos on kuin kermavaahtoa. Sillä voi mukavasti kuorruttaa käsivartensa ja jalkansa. Olisipa mökin patja näin pehmeä… Sitkeänä sissinä olen raahannut tännekin kannettavan mukaan ja teen iltapäivän hommia koneella puidenvarjossa.  Hiukan huonosti vain sopivat puuterihiekka ja tietokone yhteen.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti