keskiviikko 2. tammikuuta 2013

1.1. Singapore


Vietämme aamu taloyhtiön uima-altaalla, uiskennellen ja aurinkoa ottaen. Tähän voisi kyllä tottua…  Klo kahdelta Oscarin ja kumppaneiden kanssa lounaalle Swisshotel Stamford hotellin vieressä olevaan kauppakeskukseen aasialaiseen ravintolaan. Syön raa’alla kanamunalla koristettua paistettua nuudelia ja paistettuja bataatin naatteja, sekä soijamaitojuomaa jelly pearl:eilla. Pojat ja Joy jakavat paahdetun ankan. Ostan vielä jälkiruuaksi erinomaisen jugurttipehmiksen korealaisilla karamelleilla. Kauppakeskuksen ruoka on melko hintavaa, mutta hyvää myös.

Ruuan jälkeen kävelemme Marina Bayn rantaa ja ihailemme pilvenpiirtäjiä. Aurinkokin paistaa. Kuljemme läpi huippukalliin ostoskeskuksen Garden by the Bayhin. Siellä on kuitenkin liikaa aasialaisia turisteja minun makuuni. Sisäänpääsymaksukin on aika kallis ja taas pitäisi jonottaa sinne ja tänne. Minulle riittää nyt turistirysät. Jätämme pojat jonottelemaan ja lähdemme Lotan kanssa keskustaan (joye ei suostunut edes tulemaan Gardeniin).

Menemme Lotan kanssa Stamfordhotellin 70 kerroksen baariin ihailemaan auringon laskua. Baari on lähes tyhjä. Hinnat ovat huikeat ja ikkunapöydästä pitäisi maksaa 20 dollaria. Kun hiukan aikaa emmimme, ehdottaa tarjoilija, että seuraavan rivin pöytä onkin ihan ilmainen. Se riittää meille hyvin. Tilaamme sikamaisen kalliit drinkit (Sakura Soda minulle ja Lotalle Singaporest Finest Slim) ja keskitymme tuijottamaan auringon laskun valossa kimaltelevaa kaupungin silhuettia. Ihanan rauhallista kaiken hulinan jälkeen. Viihdymme hyvän tovin baarissa. Syömme vielä erinomaista pitsaa pohjakerroksen ravintolamaailmassa ennen kuin palaamme kotiin. Hyvin hoidetulla, istutuksin koristelluilla kaduilla on kiva kävellä myöhäänkin illalla. Kukaan ei kerjää tai muutenkaan häiritse.

*****
Pyydän apteekista nenäliinoja. Saan ison setin vihaisilla tipuilla koristeltuja nessupaketteja. Tipu-manialla ei ole täällä mitään rajaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti