lauantai 19. tammikuuta 2013

18.1. Ko Tarutao


Jätämme hyvästit Katrinille, joka lähtee kohti pohjoista. Minä ja Oscar jatkamme Ko Tarutaolle. Se on osa samaa kansallispuistoa, mutta paljon suurempi saari kuin Ko Adang. Pikavene matka on tällä kertaa melko pomppuinen. Veneen keula loikkii isoilla aalloilla. Istun ihan perällä lähellä moottoreita, joten säästyn pahimmalta höykytykseltä.

Majoitumme taas luonnonpuiston bungalowiin (800 b). Tästä on jopa suora näköala merelle. Tyhjää hiekkarantaa on ainakin kilometrin verran. Hiekka on valkoista ja pehmeää, se narskuu jalkojen alla. Meri vain ei ole yhtä kirkas ja turkoosi kuin ulommilla saarilla. Esitteessä varoitetaan lionfish:eistä ja rauskuista. Kun vielä rannalla näkyy pieniä meduusoja, niin uiminen ei juuri houkuttele. Ripustaudun jälleen riippumattoon rannalle puiden varjoon. Oscar vuokraa pyörän ja lähtee ajelemaan.

Illalla istun rannalla ja ihailen auringonlaskua. Tämä ranta on siihen tarkoitukseen aivan täydellinen. Ainoat veneet ovat pari purjevenettä. Meluisia pikkuveneitä ei ole täällä lainkaan.

Paikan ravintolassa pyörii puolikesyjä metsäsikoja. Ruoka ei ole kummoista ja hinnat ovat aika korkeat. Vaihtoehtoja ei kuitenkaan ole. Syömme illallista parin sveitsiläisen seurassa. Toista ovat viime yönä bed bugs:it kiusanneet. Olen lievästi kauhuissani – en ole siihen kiusaan koskaan reissussa törmännyt, vaikka riesa on ilmeisesti aika yleinen. Nukumme kuitenkin hyvin, ilman ötökän puremia. Oscarilla on bed bug:seja vastaan suojakäsitelty lakanapussi, ja taidan lisätä sen myös omalle varustelistalleni. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti