maanantai 21. tammikuuta 2013

20.1. Ko Tarutao


Oscar yrittää kovasti nukkua pommiin, mutta minä herään taas jo seitsemältä. Kymmentä vaille kahdeksan kiskon Oscarin ylös, sillä kahdeksalta lähdemme käymään krokotiililuolalla. Siellä on joskus asunut suolaisen veden krokotiileja, mutta ne on ilmeisesti tapettu sukupuuttoon. Vuokraamme longtail boatin parin saksalaisen kanssa, jolloin hintaa jää 150 bathia per nenä. Ajamme jokea pitkin saaren sisäosiin magroven läpi, kunnes saavumme luolan suulle. Luolaan mennään kajakeilla. Jaamme oscarin kanssa homman niin, että Oscar meloo ja minä otan kuvia Oscarin vedenpitävällä kameralla. Tämä luola on iso, katto on korkealla ja tippukivet kimaltavat otsalamppujemme valossa. Melomme syvälle luolaan kunnes tulemme luolan toiselle suu aukolle. Palaamme takaisin samaa reittiä. Luolan katto on täynnä lepakoita, ainakin kahta eri lajia. Niiden kaikuluotain sirisee korvissa. Kaiku saa äänen kuulostamaan siltä, kuin ääni tulisi kivien sisältä. 

Lounaan jälkeen yritän ottaa hetken aurinkoa, mutta on aivan liian kuuma, vaikka tuuleekin hiukan. Valkoinen rantahiekka on polttavaa. Uiminen olisi kivaa, mutta olen huomannut rannalla ensiapupisteen meduusan polttamien varalta enkä todellakaan aio enää mennä veteen. Ripustaudun siis taas puun varjoon riippumattoon.

Illalla syön illallista Oscarin ja espanjalaisen (alun perin Urugualaisen) Maximon kanssa. Maximon englanti on lähes yhtä olematon kuin minun espanjan taitoni, joten pojat puhuvat espanjaa ja minä keskityn syömiseen. Sen verran Maximo on kuitenkin  aiemmin kertonut, että hänellä on joskus ollut suomalainen tyttöystävä. ”Love of my life!” kuulemma. Kysyin että mitä oikein tapahtui ja Maximo sanoo, että hänen maksansa ei kestänyt suhdetta…

Ruuan jälkeen Maximo katsoo minua sinisillä silmillään tiukasti ja haluaa, että jään hänen kanssaan Thaimaaseen kuukaudeksi ja muutan sitten hänen luokseen Barcelonaan. ”Love at first sight!” hän ilmoittaa, ”Please don’t go!”. Pidän ehdottomasti paljon enemmän tästä espanjalaisesta tyylistä kuin italialaisesta. Koska palaaminen Suomeen ei todellakaan houkuta, saattaisi tarjous olla oikeasti kiinnostava, mutta en ehkä ole ihan valmis tällaiseen lähinnä viittomakieleen perustuvaan suhteeseen… Oscar sen sijaan haluaisi kuvan itsestään halaamassa söpöä pikku villisikaa, mutta villisika ei halua tulla halatuksi.

Loppuillasta päädyn keskustelemaan musiikkifestivaaleista berliiniläisen Nadinen kanssa. Berliinissä on kuulemma joku klubi joka on auki viikonloppuisin yhtä soittoa perjantaista maanantai aamuun. Saan musiikkisuosituksia:
-Berling calling soundtrack
-Boilerroom.tv
-http://www.fusion-festival.de 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti