tiistai 15. tammikuuta 2013

14.1. Ko Adang


Yöllä on hiljaista ja nukkuisin muuten hyvin, mutta sänky on mahdottoman kova. Patja näyttää ihan patjalta, mutta tuntuu lankulta. Muuten huoneessa ei ole valittamista. Se on suuri ja valoisa ja kaikissa ikkunoissa on tiiviit hyttysverkot.

Käymme aamupäivvällä Ko Lipellä. Yritän vaihtaa lennot, sillä en haluaisi enää palata Manilaan, mutta se ei ole mahdollista. Koitamme myös järjestää kalastusreissua iltapäivälle, mutta sekään ei onnistu. Lounas Thai Pancake paikassa on sentään hyvää, syön herkullisen täytetyn patongin ja tuoreesta appelsiinista ja jäämusrkasta tehdyn shake:n. Samaan paikkaan tulee istumaan tyyppi, joka näyttää umpisuomalaiselta. Kun kävelen ohi, hän kysyy olenko suomesta. Hän sanoo muistavansa minut töistä. Hänkin on ollut Logicalla, ja on nähny minut siellä. Hassua, kun en ole pariin vuoteen juuri edes  käynyt toimistolla…. Hän on päättänyt ottaa pidemmän vapaan kuin minä – aikoo matkustaa kokonaisen vuoden. Olen hiukan kateellinen. Ei olisi hullumpi idea, jos vaan olisi rahaa säästössä. No, ehkä myöhemmin? Minullahan vielä kouluakin jäljellä. Koitan houkutella kaveria Ko Adangille.

Palaamme Ko Adangille ja lepuutamme lopun iltapäivän hermojamme rannan kaikkein rauhallisimmassa nurkassa köynnösten alla hiekalla.  Kerään pussillisen minisimpukankuoria. Kaikki vähänkin isommat ovat jo varattuja. Itse asiassa koko ranta näyttäisi olevan liikekannalla, rapuja on niin paljon. Puissa hyppelee apinoita, mutta ne eivät tule häiriköimään vaan pysyvät pienen välimatkan päässä.  Auringon laskun aikaan Oscar liittyy seuraamme. Hän on tullut suoraan Adangille Krabista tänään.

Siinä samassa puussa, jossa eilen yöllä oli lentäviä koiria, on tänään päivällä joukko suuria keltanokkaisia sarvilintuja napostelemassa marjoja. Illalla on taas lepakoiden vuoro. Tällä on myös minipieniä lepakoita, ison perhosen kokoisia. Ja megagekkoja, juuri samanlaisia, kuin mistä otin kuvan huoneessani Siquijorilla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti